flexvoorelkaar_z

.

Eigenaarschap en de magie van het loslaten - Barbara Linders

Wat heeft eigenaarschap in de klas met het loslaten van controle te maken?

Alles! In mijn lokaal hadden alle leerlingen eigenaarschap over hun eigen leren. Ik gaf ze vrijheid en verantwoordelijk en leerde ze open te zijn over wat ze nodig hadden om te kunnen leren. Ik gaf ze daarnaast vertrouwen, begeleiding en was altijd positief. En in mijn lokaal was iedereen zichzelf. Als je leerlingen eigenaarschap geeft, dan laat je de controle die je hebt over hun prestaties in de klas los. De ruimte die je vrijmaakt als je dat doet is vol van magie. Leerlingen die met oplossingen komen, zelf de les willen geven, efficiënt kunnen plannen, samenwerken zonder gedoe, vrolijk je lokaal binnenkomen en weer vrolijk weggaan, zijn zomaar een paar voorbeelden. Graag verken ik samen met jou en de groep wat jouw relatie met eigenaarschap in de klas is en in hoeverre je de kunst van het loslaten van controle beheerst. Je vult de schaalvraag uit oplossingsgericht werken in en werkt aan een doel waarmee je de volgende dag kan starten. Er is tijd om praktisch na te denken over de nieuwe inrichting van je lessen (als dat nodig is) en om ideeën uit te wisselen over hoe je leerlingen meer eigenaarschap kunt geven.

Loslaten van controle heeft onder andere te maken met de cirkel van invloed en betrokkenheid, dus ook die komt aan bod. En last but not least: hoeveel eigenaarschap heb je eigenlijk over je eigen leven?

De training duurt van 10 tot 16 op een doordeweekse dag of in het weekend, wordt gegeven op een bijzondere locatie in Rotterdam en kost 150 euro inclusief btw. Voor een lunch wordt gezorgd. Zodra er inschrijvingen zijn, zal ik beschikbare data doorgeven aan de hand van de voorkeursdagen die je hebt opgegeven.

De training gaat door als er 5 inschrijvingen zijn. Als je collega’s hebt die de training ook willen doen, dan kom ik gerust jullie kant op!

Aanmelden kan door een mail te sturen naar barbaralinders@gmail.com

Barbara

150 euro