Binnenkort wordt deze pagina verder aangevuld

2 manieren.
– direct
– collectief


Overeenkomst van opdracht incl geen werkgeversgezag
Tot maart 2021 kreeg je een goedgekeurde overeenkomst van Flex bij aanmelding op het platform. Dit deden wij omdat het onderwijs vaak vergat een overeenkomst voor te stellen en werken zonder overeenkomst voor niemand voordelig is.
Vanaf 2021 werd het zzp’schap normaler en boden ook scholen overeenkomsten aan die overigens meer leken op loondienst dan zzp. Daarnaast werd het duidelijk dat er zzp’ers zijn die hun eigen wensen boven de wensen goed zzp-schap plaatsten en hiermee de overeenkomst aanpasten. Doordat ze het logo van Flex hebben laten staan, betekende dit veel vraagtekens over de missie van Flex en de aangesloten zzp’ers.
Daarom hebben we hard gewerkt aan een tool waarbij de zzp’er niets betaalt maar wel zekerheid heeft van een juiste overeenkomst en administratie. De school betaalt 5% welke een schrijntje is als je weet wat deze tool, naast de inzet van zzp’ers, ze bespaart.
Bij een flexaanvraag is de tool verplicht omdat we vanuit flex hier een verantwoordelijkheid in hebben. Met individuele benadering kunnen school en zzp’er kiezen of ze de tool wel of niet gebruiken.
Hoe werkt het dan nu?
1. Je bespreekt met de school het uurtarief, de periode en de taakomschrijving.
2. De school gaat naar jouw profiel en biedt middels de knop “overeenkomst voorstellen” jou een overeenkomst aan. Uurtarief, periode en taakomschrijving worden ingevuld.
3. Jij en de school ondertekenen deze overeenkomst online en kunnen na ondertekening deze downloaden als pdf.
4. Als je aan het werk bent noteer je de uren via het systeem. Wij raden aan dit per 5 werkdagen te doen.
5. De schoolleider accordeert de uren en ontvang de factuur in de mailbox
6. Jij vindt de factuur voor jouw administratie bij Tools > Facturen
7. De school maakt het bedrag (incl 5%) over op rekening van Flex. Vervolgens staat het binnen een seconde op jouw rekening (indien je je IBAN het toegevoegd aan je profiel)
8. Na afloop van de opdracht wordt de school gevraagd een referentie achter te laten over jouw werkzaamheden. Deze komt op jouw profielpagina.

Waarom op rekening van Flex? Zo besparen we de school een factuur en we weten zeker wanneer het betaald is. Is het niet tijdig betaald, dan sturen we automatisch betalingsherinneringen. (standaard is 14 dagen)

Uren registeren
Wij raden aan om per 5 dagen of 2 weken je uren te registeren. De schoolleider krijgt een melding als je de uren hebt geregistreerd en kan deze vervolgens accorderen.

Hoe voeg je uren toe?
Login op het platform naar keuze en klik op het dashboard


1 = Klik op Urenregistratie

 

2 = Kies de juiste overeenkomst
3 = Kies de juiste datum
4 = geef het aantal gewerkte uren weer
5 = klik op “voeg uren toe”
6 = Indien je de uren wilt verwijderen, kan dat hier

Zodra de uren zijn geaccordeerd door de schoolleider, ontvangt hij/zij de factuur in de mail en start de betalingstermijn zoals in de overeenkomst aangegeven. Jij vindt je factuur hier.


Het facturatieproces
Na akkoord op de uren, krijgt de schoolleider de goedgekeurde factuur in het juiste format toegemaild zodat hij direct door kan naar de financiële afdeling.

Dus ik hoef geen factuur te maken?
Nee, dat wordt voor je gedaan

Waar vind ik mijn factuur?

1 = Klik hier om naar de facturen te gaan

Dit is je overzicht. Zo heb je alle facturen van alle inzet bij elkaar
Wil je de school vragen een referentie achter te laten? Lees hier meer!

Naar welke rekening gaat het geld?
Flex stuurt jouw factuur samen met de 5% naar de school. De school maakt het geld over op de rekening van Flex. Dit wordt nog geen twee seconde later direct naar jouw rekening overgemaakt. Als het langer op de rekening van Flex staat, is flex een tussenpartij… en dat willen we juist niet zijn!

Het is van belang dat de school het geld naar de rekening van Flex overmaakt omdat wij zo kunnen bijhouden of de factuur betaald is en of er een herinneringsmail uit moet. Ook daar hoef je niet voor te zorgen. Zo kan de zzp’er zich richten op het onderwijs terwijl de automatisering de administratie doet.

Maar ik heb al een administratiesysteem
Dat is mooi. Deze facturen zijn oplopend in nummering en kunnen daarom toegevoegd worden als “externe facturen”


Rest nog 1 ding, als je wilt, en dat is een moment kiezen waarop je de opdrachtgever vraagt een referentie voor je achter te laten

Referenties
We willen graag het goede vertrouwen in de zzp’ers behouden. Hiervoor is er nu de mogelijkheid om referenties te verzamelen. Zit je opdracht er op? vraag dan aan de opdrachtgever om een referentie achter te laten

Een referentie opvragen
Vraag je opdrachtgever naar flex-onderwijs.nl/referentie te gaan en vermeld daarbij het mailadres van jouw account. Zonder dit mailadres wordt de referentie niet aan jouw profiel gekoppeld


Een voorbeeldtekst:
Beste #####
Met plezier heb ik de afgelopen periode de opdracht vervuld. Zou je voor mij een referentie willen achterlaten zodat collega-scholen mijn kwaliteiten kunnen inschatten voor een volgende opdracht?

Hiervoor wil ik je vragen naar flex-onderwijs.nl/referentie te gaan. Het adres van de zelfstandige is ######.

Enorm bedankt en hopelijk nog eens tot een andere keer!
Met vriendelijke groet
#######

Mijn referenties
Je kunt de referenties niet verwijderen maar wel inzien. Ga daarvoor naar het dashboard en klik op (1) referenties. Daarna zie je een overzicht van alle geplaatste referenties. Door op het plusje t e klikken lees je de beschrijving.

 

Hoe zien scholen mijn referenties?
Een school met een schoolaccount ziet onder jouw foto 3 knoppen. Een van de drie toont de referenties. Aan de look-and-feel wordt nog gewerkt, maar de functie staat. Bezoekers zonder account zien geen referenties.